Inari on jännä ravintola. Keittiössä hääräävä pariskunta Kim Mikkola ja Evelyn Kim ovat olleet neljä vuotta Noman keittiössä. Salista vastaava Johan Borgar on taas tuttu entisestä Chef & Sommelierista. Tekijöille historia on painolasti, jonka he haluavat kaikkien unohtavan. He eivät halua Inaria kuvailtavan fine diningiksi tai millään muillakaan viime vuosikymmenien käsitteillä. Idea on vältellä määrittelyitä, jotta sekä oma tekeminen että asiakkaat voisivat olla avoimin mielin. Keittiössä on kuitenkin yksi nimittäjä: minimalismi, jota ammennetaan niin Pohjoismaista kuin Aasiasta, joka muuttuu omaksi. Kaikki ylimääräinen on riisuttu. Vähemmän on enemmän – vaikka edessä olisi seitsemän ruokalajin menu ja supersaket ja -viinit.

Inari voitti 50 Parasta äänestyksessä myös kategorian Paras Tulokas.

Äänestäjiltä
”Ravintola, joka oivaltaa sesongit täysin eri tavalla kuin muut. Erinomaiset viinit ja mutkaton palvelu kruunaa.”
”Kumouksellinen ja uniikki, samanlaista ei ole missään muualla.”
”Puhaltavat uutta kipinää maistelumenuun kulahtaneisiin perinteisiin. Haastaa ruokailijan, mutta antaa paljon.”
”Mielenkiintoisia makuyhdistelmiä, Suomen keittiögenressä jopa ennenkokemattomia.”
”Punk-henkeä, jota on kaivattu!”

Facebook kommentit
JAA