Kotimaista omenajääviiniä valmistava Brinkhall Sparkling Oy viettää avajaisiaan reilun viikon kuluttua Rymättylässä. Entisellä sillitehtaalla valmistetaan Brinkhall’s-kuohuviiniä sekä ranskalaisen perinteen mukaisia väkeviä viinejä Rymättylän Järvenperän omenatilan pohjoisista lajikkeista.

Brinkhall Sparkling on perustettu joulukuussa 2015. Idea sai alkunsa, kun yrityksen osamomistaja, ranskalaistaustainen Jean-Marc Hering, kokeili viinin valmistamista Naantalissa sijaitsevan kotipihansa omenoista.

Tuotantotilojen kunnostus ja laiteasennukset käynnistyivät viime kesänä. Ensimmäiset myyntituotteet ovat tammitynnyreissä kypsytetyt Eeva-omenajääviinit. Seuraavaksi valmistuvat omenakuohuviinit sekä väkevät viinit.

Brinkhall Sparklingin perustajien Jean-Marc Heringin (vas.) ja Juhani Salovaaran suunnitelmissa ovat myös kansainväliset markkinat.

Brinkhallin taustalla on varsinaissuomalainen sijoitusyhtiö Borg Capital Oy. Yrittäjien Jean-Marc Heringin ja Juhani Salovaaran suunnitelmissa ovat myös kansainväliset markkinat.

Röölän saaristokylässä sijaitsevan tehtaan ja myymälän avajaiset ovat lauantaina 4. maaliskuuta nuottasilakkamarkkinoiden yhteydessä.

Facebook kommentit
JAA