Miltä kuulostaisi ateriointi vaikkapa ravintola Juuressa, Murussa tai Elitessä? Perheen pienimpien kanssa tietenkin.

Tammikuun 21. päivänä joukko ravintoloita kannustaa perheitä ruokailemaan yhdessä Perheet Safkaa -ravintolatapahtuman muodossa. Tempaukseen osallistuvat ravintolat lupaavat pitää erityisesti huolta lasten tarpeista osana koko perheen onnistunutta ravintolakokemusta.

lapset-ravintolassa-3Idean takana on Family Mattersyritys, joka haluaa auttaa kotimaista kaupunki- ja ruokakulttuuria muuttumaan nykyistä perheystävällisemmäksi. Muutosta haetaan muun muassa yhteistyössä ravintoloiden kanssa.

”Yli 90 prosenttia suomalaisista pitää yhdessä syömistä tavoiteltavana asiana, mutta vain noin puolet perheistä syö päivittäin yhdessä. Ravintoloissa ei ole tarkoitus syödä joka päivä, mutta lapset on mukava ottaa mukaan oppimaan silloin kun käydään ravintolassa. Lapset eivät ole Suomessa erilaisia kuin muissa maissa, joten on vaikea keksiä järkevää syytä sille, mikseivät he kuuluisi ravintoloihin myös Suomessa” toimitusjohtaja Petra Gergov-Koskelo kertoo.

Sopivatko lapset Family Mattersin mielestä mukaan kaikenlaisiin ravintoloihin ja tilanteisiin?

”Vanhemmat ovat vastuussa lasten käytöksestä ravintoloissa, kuten missä tahansa muussakin paikassa. Tervettä harkintaa tulee noudattaa siinä, minkä tyyppiseen tilanteeseen pienen lapsen kanssa lähtee. Esimerkiksi kävelemään opetteleva yksivuotias saattaa olla hankala yhdistää Michelin-illalliseen. Kukaties olemme Suomessa silti turhankin tarkkoja siitä, miten lapset saavat osallistua elämään”, Gergov-Koskelo sanoo.

Perheet Safkaa -tempauksessa mukana olevat ravintolat

Bronda
Elite
Juuri
Löyly
Muru
Presto
Salutorget
Shelter
Strindberg
Teatteri
The Cock
Töölönranta

Facebook kommentit
JAA