Suomen Bocuse d’Or -edustaja Eero Vottonen ja assistentti Miikka Manninen aloittavat kisaurakkansa Lyonin finaalissa tiistaiaamuna. Finaalisuoritus alkaa klo 9.20 Suomen aikaa. Kasvisannos valmistuu klo 14.20 ja liha-annos klo 14.55.

Kilpailun tulokset julkistetaan toisen kilpailupäivän päätteeksi eli keskiviikkona klo 19.00 alkavassa palkintoseremoniassa.

Miikka Manninen (vas.) toimii Eero Vottosen assistenttina ja oikena kätenä.
Miikka Manninen (vas.) toimii Eero Vottosen assistenttina ja oikena kätenä. Kuva: Heikki Kähkönen.

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jossa 24 kilpailijaa valmistaa 5 tunnissa ja 35 minuutissa 14 lautasannosta sekä 14 annoksen vadilla tarjoiltavan ruoan. Molemmissa kilpailuannoksissa kisaorganisaatio määrittelee pakollisesti käytetyt raaka-aineet.

Tuomaristo koostuu osallistuvien maiden kisatiimien presidenteistä. Suomen tuomari on Pekka Terävä.

Bocuse d’Or -kilpailua ja palkintogaalaa voi seurata suorana lähetyksenä netissä.  Vottosen ja Mannisen treeniluolana toiminut Ravintolakoulu Perho järjestää kisakatsomon tiistaina klo 11.00-1500 ja keskiviikkona klo 18.00-21.30.

Facebook kommentit
JAA