Viime kesäkuussa seitsemännen kerran järjestetty Taste of Helsinki oli viimeinen kansainväliseen ketjuun kuuluva Taste Of -tapahtuma Helsingissä. Festivaalin pääjärjestäjä irlantilainen BarryMacNamara kertoi maanantaina kyllästyneensä jatkuvaan vääntöön tapahtuma-alueen vuokrauksesta vastaavan Helsingin kaupungin kanssa.

Kesäkuun puolivälissä järjestetty Taste Of Helsinki -gourmetfestivaali levittäytyi Helsingin Töölönlahden puistoon. Tapahtuman uusi sijainti keräsi kiitosta yhteistyökumppaneilta sekä asiakkailta. Kansainvälisen konseptin Suomeen tuonut Barry MacNamara kertoi maanantaina tiedotteessasn, että olosuhteiden pakosta hänen on mahdotonta jatkaa tapahtuman järjestämistä.

”Taste of Helsingin uusi sijainti toimi erinomaisesti ja ravintolakattaus oli loistava, mutta tähän pakko lopettaa. Ongelmat mm. alueen ja alati kasvaneiden tilavuokrien kanssa sekä muut ulkoiset tekijät pakottivat meidät tekemään tämän vaikean päätöksen”, MacNamara sanoo.

MacNamara kertoo, että hänellä on ollut ilo ja kunnia järjestää Taste of Helsinki ammattitaitoisten ja intohimolla ruokaan suhtautuvien yhteistyökumppaneiden kanssa. Erityiskiitos kuuluu ruokaa rakastavalle yleisölle.

Lisäksi hänen mukaansa Taste of Helsinkiä ei olisi ollut mahdollista toteuttaa ilman lukuisten ravintoloiden ja kokkien läsnäoloa ja tukea.

Taste of Helsingissä kokit ja eri ravintolat työskentelevät yhdessä maukkaan ruoan puolesta. Kuva: Heikki Kähkönen.

”On ollut etuoikeus työskennellä 47 eri ravintolan kanssa seitsemän viime vuoden aikana. Olemme kiitollisia jokaiselle kuluneista vuosista. Kiitos, että he ovat olleet osallisia tällä matkalla ja auttaneet tekemään tämän unelman todeksi”, MacNamara kiittää.

Taste of Helsinki on esitellyt pääasiassa helsinkiläisten huippuravintoloiden tarjontaa kohtuuhintaisina annoksina. Festivaali keräsi vuosittain keskimäärin runsaat  10 000 kävijää. Seitsemän vuoden aikana tapahtumassa tarjoiltiin lähes 400 000 annosta.

”Tarkoituksenamme oli tuoda jotain uutta ja jännittävää Helsinkiin sekä elävöittää kaupungin ravintolakulttuuria. Olen ylpeä siitä, mitä olemme saaneet aikaiseksi. Aika näyttää, mitä teemme seuraavaksi. Toivon, että Taste of Helsingin perinnöstä syntyy jotakin aivan uutta, mutta meillä ei ole nyt muita vaihtoehtoja, kuin lopettaa tähän.”

Kansainväliseen Taste Of -konseptiin kuuluu 18 kaupungissa eri puolilla maailmaa järjestettävät ruoka- ja ravintolafestivaalit sekä erilliset Taste of Tuesday -tapahtumat. MacNamara toi konseptin Suomeen vuonna 2012.

 

 

Facebook kommentit
JAA